logo
VERHUISTIPS

Gebruik etiketten die geen lijmresten achterlaten en geen schade toebrengen aan uw meubilair.

Niet alle etiketten zijn even makkelijk te verwijderen, vooral niet als ze langere tijd op uw meubilair blijven zitten. Gebruik daarom de juiste materialen.

 

Gebruik een boekendoos voor boeken.

Boeken zijn in verhouding enorm zwaar, gebruik daarom alleen boekendozen. Deze zijn kleiner van formaat en zijn herkenbaar waardoor je weet dat de doos zwaar is. Vul de dozen tot aan de rand, om beschadigingen te voorkomen raden wij u aan om de boeken plat in de doos te leggen.

 

Gebruik stevige verhuisdozen.

Vooral de bodem van een verhuisdoos is erg belangrijk. Lang niet alle dozen zijn geschikt om gebruikt te worden als verhuisdoos. Vaak zijn ze niet berekend op een zwaardere inhoud dan waar ze voor ontworpen zijn. Vul dozen met servies en glaswerk voor de helft, en maak de doos verder vol met linnengoed of kleding. En merk dozen met “BREEKBAAR”! Bij Makken kunt u terecht voor de juiste verhuisdozen.

 

Houd foto’s gescheiden van de negatieven.

Foto’s zijn voor over het algemeen erg dierbaar en onvervangbaar. Als u de negatieven apart bewaart dan heeft u altijd de mogelijkheid om ze opnieuw af te drukken, mochten er foto’s zoekraken.

 

Gebruik speciaal inpakpapier in plaats van oude kranten.

Kranten kunnen afgeven. Bovendien bieden ze minder bescherming dan speciaal inpakpapier. Makken biedt u het juiste materiaal.

 

Kledingkasten de en monteren

Voor uw hangkleding is het handig om een garderobebox te gebruiken. Deze houdt uw kleding schoon en kreukvrij.

Zijn uiteraard ook bij Makken verkrijgbaar. Ook kunt u ze tijdelijk aan gordijnenrails hangen, doe de gordijnen wel dicht dit voorkomt verschenen plekken in kleding.

 

Pak borden goed in en plaats ze op hun kant in de doos.

Door borden op hun kant in de doos te plaatsen, kunnen ze veel beter tegen een (klein) stootje. Aanbevolen wordt om er ter bescherming inpakpapier om te wikkelen.

 

Maak voor het inpakken van kopjes en glazen gebruik van inpakpapier.

Daar kranten vaak aflaten. Dat bezorgd u een hoop werk, en inpakpapier is hygiënischer. Maak ook van uw serviesgoed geen cadeautje, pak het luchtig in, dat voorkomt schades. Vul de dozen niet helemaal met serviesgoed, maar vul het op met kleding of linnengoed.

 

Bewaar persoonlijke en waardevolle spulletjes afzonderlijk.

Zorg ervoor dat al uw belangrijke papieren en waardevolle spulletjes in een voor u direct herkenbare doos worden bewaard. Zo heeft u deze altijd snel weer bij de hand, mocht dat nodig zijn. Desnoods houdt u deze in eigen beheer.

 

Hou de favoriete (slaap) knuffel en speelgoed van uw kinderen apart, of zelfs in eigen beheer.

Immers uw kind slaapt voor het eerst in een nieuwe omgeving, en kan dan beslist niet zonder zijn of haar slaapmaatje.

 

Bewaar sleutels in een (boterham) zakje of bij elkaar in een klein doosje.

Door sleutels apart in een zakje of doosje te bewaren, zult u ze ná uw verhuizing veel makkelijker terugvinden.
Tip 2: Plak de sleutel met tape in een lade of aan de binnenkant van een deur zo houdt u de juiste sleutel bij het juiste meubelstuk.

 

Bescherm uw meubels tijdens het verplaatsen en vervoeren met verhuisdekens.

Verhuisdekens zorgen ervoor dat uw meubels tijdens de verhuizing niet worden beschadigd. U kunt deze via Makken huren of kopen.

 

Geen antwoord gevonden op uw vraag of heeft u een tip? Neem contact met ons op!